Marxa Natura és una activitat no competitiva que busca potenciar la relació i la convivència entre la gent, alhora que, gaudeixen dels valors paisatgístics naturals, afavorint l’opinió crítica en contra de la destrucció del medi ambient.

La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat (promogut per l’Associació Atlètica Km0 Ponent), i per tant respon als objectius següents:

1- Promoure la pràctica saludable de l’esport.

  • Incentivar uns hàbits de vida saludables.
  • Conscienciar de la necessitat del respecte i cura del propi cos.

2- Afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, potenciant la neteja dels espais.

  • Destacar el valor ecològic dels espais naturals de les terres de Lleida i la necessitat de preservar-los.
  • Conscienciar del valor dels productes propis i propers.

Participants

La marxa és oberta a tothom, cadascú la pot fer al seu ritme, amb els diferents recorreguts hem intentat que hi pugui participar tant atletes com caminants de totes les edats. Està pensada per fer entre familiars i amics.

Recorreguts

Teniu dues distàncies, escolliu la que millor s’escaigui a les vostres condicions, cap recorregut presenta cap dificultat destacable. És molt important que respecteu la ruta a la qual us heu inscrit.

+ informació dels recorreguts »

Horaris de sortida

L’hora de sortida pels dos recorreguts, serà des del punt de sortida on hi haurà el primer avituallament, i serà entre les 9:30 i les 10 del matí. El punt es troba al polígon del Camí dels Frares, carrer M cantonada amb carrer D. (Mireu la localització a recorreguts).
L’organització es reserva el dret de modificar l’itinerari, els horaris, la durada, etc.

Inscripcions:

Es tancaran el divendres 14 de febrer o quan s’arribi als 500 participants. Les inscripcions es podran fer on-line en aquesta mateixa pàgina.

Preus

  • Ruta de la cigonya (12 km) 10 €
  • Ruta de la trenca (20 km) 12 €

+ 2 € el mateix dia si hi ha inscripcions disponibles

Els preus inclouen avituallaments amb productes provinents d’agricultura ecològica, quatre entrades per Fira Natura 2020 i un obsequi de certificació ecològica.

Trobareu els procediment d’inscripció a la pestanya de la web corresponent o fent clic aquí »

 

Recollida d’acreditacions

Podreu recollir la vostra acreditació per poder participar en la marxa de les 8.30 a les 9.30 al mateix lloc de la sortida.
És importantíssim que respecteu la ruta a la qual us heu inscrit per respecte a companys que es podrien quedar sense avituallament, les acreditacions seran de diferent color. En diferents punts us demanarem que l’ensenyeu, porteu-la visible.

No hi haurà gots de plàstic. Porteu una cantimplora, ampolla o got de casa. Per aquells que no porteu el got trobareu uns sillons (de Verdú) i porrons, per poder beure.

Avituallaments

Tots els productes que oferirem als avituallaments provindran d’agricultura ecològica. En trobareu de sòlids i líquids en diferent nombre en funció del recorregut.

Per minimitzar residus porteu vas o cantimplora de casa, també trobareu sillons i porrons.
Entenem i respectem la diversitat quant a l’alimentació, per això a trobareu als avituallaments una opció sense càrnics ni lactis.

Al formulari hi ha diferents opcions d’esmorzar a l’arribada, és una dada purament estadística per nosaltres, en cap cas garanteix la reserva.

 

 

Cigonya 12 km
Primer avituallament: aigua, taronja, poma i plàtan
Segon avituallament: aigua, suc i fruits secs
Arribada: entrepà de formatge o vegà  i suc

Trenca 20 km
Primer avituallament: aigua, taronja, poma i plàtan
Segon avituallament: aigua, suc i fruits secs
Tercer avituallament: aigua, suc, galetes i xocolata
Arribada: entrepà de formatge o vegà i suc

 

Consideracions especials
Espai natural de Mas de Melons Alfés.

Cal tenir molt present que bona part dels recorreguts que farem seran dins de la finca privada agrícola de Torre Ribera, inclosa a l’espai natural d’àmbit Europeu, xarxa natura.  A la finca de torre ribera es practica una agricultura de conservació on viuen especies en perill d’extinció

Cal respectar sempre l’entorn que recorrerem, sense fer soroll, sense llançar residus i obrint tots els nostres sentits com la vista, l’oïda, l’olfacte, el tacte i l’amistat, que ens faran passar una diada plena de sensacions i emocions per recordar-la en positiu.

Demanem respecte cap als altres participants i voluntaris, els participants no poden anar o acompanyar-se amb cap bicicleta al circuit; respecte cap a l’entorn –gossos lligats, minimitzem residus, no agafem cap flor ni branca– , respecte pel trànsit que resta obert en alguns trams i respecte per un mateix, gaudiu-la al màxim.

Dret a la imatge

Els inscrits cedeixen de manera expressa a l’organització, i sense límit temporal, el dret a reproduir la seva imatge en qualsevol tipus de reportatge o foto. Les dades de cada participant seran incorporades a un fitxer de IPCENA creat amb finalitats d’organització d’activitats i enviament d’informació. Els inscrits a la prova apareixeran en un llistat que es farà públic. En omplir el formulari de la inscripció entenem que us considereu suficientment informats d’aquest tractament i que accepteu aquestes condicions. En qualsevol moment podeu exercir els vostres drets d’accés, rectificació, oposició i cancel•lació, tot adreçant-vos a l’organització de la marxa: a l’adreça electrònica educacio@ipcena.org

Tramitar la inscripció d’aquesta marxa implica la total acceptació d’aquest reglament. Qualsevol cas que es presenti no previst en aquest reglament serà resolt pel comitè organitzador.